Ilmaisia ohjelmia

Ilmaisista ohjelmista löytyy vaihtoehtoja moneen käyttöön. Ilmaisohjelmia käyttämällä on mahdollista säästää isoja summia rahaa. Ohjelmaholisti lisää tähän blogiin ohjelmia tasaisen epätasaisesti.

TOP ilmaisohjelmat

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012


Parhaista parhaat ilmaisohjelmat. Tähän listaan olen valinnut ohjelmia joita suosittelen kaikille.

Gimphoto
http://www.gimphoto.com
"Gimphoto + Gimpad = free Photoshop" sanotaan ohjelman kotisivulla. Ohjelma käyttää tunnettua GIMP:iä ytimenään. Ensiksi asennetaan Gimphoto ja sitten Gimpad. Lopputuloksena on photoshopmainen kuvankäsittelyohjelma jossa valikot ja toiminnot ovat "perinteisillä" paikoilla. Ohjelmalla kykenee tekemään vaativaa kuvankäsittelyä.

SE-TrayMenu
http://se-soft.com/en/Products/TrayMenu/
Ohjelmalla saa kaikki yleisimmin käytetyt ohjelmat, hakemistot ja nettisivut omaan valikkoon. Ohjelman kuvake asentuu Windowsin tehtäväpalkkiin oikeaan alareunaan, kellon viereen. Riippumatta siitä mitä on tekemässä, valikko on aina helposti saatavilla ilman ikkunoiden pienennystä ja valikoiden selaamista.

7-Zip
http://www.7-zip.org/
Jonkinlainen pakkausohjelma on välttämätön tiedostopakettien purkuun ja tiedostojen pakkaamiseen. Suositut WinZip ja WinRar eivät ole ilmaisohjelmia vaan muistuttavat ärsyttävillä muistutuksillaan että ne pitäisi ostaa jos koejakson jälkeen jatkaa niiden käyttöä. 7-Zip tukee useita tavallisimpia pakkaustiedostomuotoja kuten zip, rar, arj ja cab. Halutessaan ohjelman toiminnot saa asennettua hiiren oikeaa painiketta painamalla avautuvaan valikkoon.

LastPass
https://lastpass.com/
LastPassin idea on salata kaikki salasanasi verkkoon ja asettaa vai yksi pääsalasana. Konetta avatessa ja mentäessä palveluun tai nettisivuun jossa tarvitaan salasanaa, LastPass kysyy pääsalasanaa. Ohjelman voi määrittää täyttämään kirjautumislomakkeet automaattisesti. Erittäin helppoa ja nopeaa. Salasanat ovat verkossa salatussa muodossa, pääsalasana on vain itselläsi. Salasanoja ei tarvitse enää muistaa (pääsalasanaa lukuunottamatta). Varoitan että pääsalasanaa ei kannata unohtaa, muuten salasanat pysyvät LastPassin takana.

TheSearchMan
http://venussoftcorporation.blogspot.com/2009/08/thesearchman.html
Windowsin oma etsi-toiminto on epäkäytännöllinen ja hidas. TheSearchMan on erittäin nopea ja vähän konetehoa vaativa, pieni ohjelma. Kiintolevyt kannattaa aika ajoin indeksoida valmiiksi. 50Gt kestää indeksoida noin sekunnin eli isotkin kiintolevyt on läpikäyty muutamissa sekunneissa jonka jälkeen hakutulokset saa aina esiin lähes saman tien.

Imgburn
http://www.imgburn.com/
Mikäli tietokoneessa ei ole cd- tai dvd-levyjen polttoon tarkoitettua ohjelmaa, Imgburn on loistava vaihtoehto. Ohjelma on pienikokoinen ja erittäin helppo käyttää. Se tukee myös levynkuvatiedostojen polttamista ja muuntamista, esim. ISO- ja NRG-tiedostoja. Audiolevyjä Imgburn ei osaa polttaa, siihen tarkoitukseen löytyy CDBurnerXP http://www.cdburnerxp.se/home.

avast
http://www.avast.com/en-eu/free-antivirus-download
Hyvä virustentorjuntaohjelma on nykyisin välttämättömyys, ainakin jos kone on verkossa. Avast on tehokas mutta silti kohtuullisesti konetehoa vaativa. Ohjelma pitää rekisteröidä vuodeksi kerrallaan mutta se on maksutonta. Uusimmissa versioissa käyttöliittymän kieleksi voi valita suomen.

FastStone Image Viewer
http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm
Isojen digikuva-arkistojen selaaminen on työlästä ilman kunnollista ohjelmaa. FastStone Image Viewer on erittäin nopea ja vakaa ohjelma, jolla kuvien selaaminen ja etsiminen käy nopeasti. Lisäominaoisuuksina ohjelmasta löytyy mm. punasilmäisyyden poisto, kuvakoon muuttaminen, värien säätö, diaesitysten teko jne.

DVD Flick
http://www.dvdflick.net/index.php
DVD Flick on ohjelma jolla voi tehdä omista videotiedostoista DVD-levyn. Ohjelma tukee isoa määrää videotiedostomuotoja. Mikäli muuntamisessa on ongelmia niin tiedostot voi muuntaa Format Factoryllä  http://www.formatoz.com/ aluksi helpompaan muotoon.

Jaangle
http://www.jaangle.com/
Jaangle on ohjelma joka etsii koneessa olevat äänitiedostot tietokannaksi. Ohjelma hakee netin ilmaispalveluista levyjen kansikuvat ja tietoja artistista tai yhtyeestä. Skannauksen jälkeen ohjelmasta on helppo etsiä soitettavaksi kaikki kiintolevyllä oleva musiikki. Käyttöliittymä on hyvin helppokäyttöinen selain.

FileZilla
http://filezilla-project.org/
FileZilla on erinomainen tiedonsiirto-ohjelma FTP, SFTP ja FTPS tiedonsiirtoihin. Ohjelma on helppokäyttöinen.

Skype
http://www.skype.com/intl/fi/home/
Skypellä voi soittaa ilmaiseksi näköpuheluita ja pikaviestejä tietokoneiden välillä.


Thundebird
http://www.mozilla.org/fi/thunderbird/
Erinomainen ilmainen sähköpostisovellus.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti