Ilmaisia ohjelmia

Ilmaisista ohjelmista löytyy vaihtoehtoja moneen käyttöön. Ilmaisohjelmia käyttämällä on mahdollista säästää isoja summia rahaa. Ohjelmaholisti lisää tähän blogiin ohjelmia tasaisen epätasaisesti.

Windowsin käyttäjätilin salasanan muuttaminen

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Mitä tehdä jos on unohtanut Windowsin käyttäjätilin salasanan? Mikäli koneelle on pääsy järjestelmänvalvojan (Admin) tilille, ei ole mikään ongelma käydä muuttamassa siltä muiden tilien salasanoja. Mikäli unohtunut salasasana on pääkäyttäjän salasana, muilta tileiltä ei voi hallinnoida sitä. Windowsin salasanojen muuttamiseen löytyy useita linux-pohjaisia ohjelmia, jotka asennetaan bootattavalle usb-muistitikulle tai cd levylle. Käyttöliittymät ovat ilmaisversioissa dos-pohjaisina valikoina. Salasanan muuttaminen vaatii jonkin verran koneenkäytön osaamista, joten ohjelmien kanssa ei kannata leikkiä. Niitä kannattaa käyttää vasta kun tarve on todellinen.

Kokeilin useampaa tarkoitukseen olevaa ilmaisohjelmaa. Käyttöjärjestelmäni on 64-bittinen Windows 7 ja ilmeisesti siitä johtuen useimmat kokeilemani ohjelmat eivät toimineet. Ultimate Boot CD toimi kuitenkin täydellisesti. Ohjelman kotisivulta ladataan levykuva ( ISO image) joka poltetaan cd:lle. Levyllä on lisäksi paljon hyödyllisiä työkaluja (129 kpl) joilla voi esimerkiksi etsiä Windowsin laite- tai käynnistysongelmia.

Salasanan poisto/muokkausohjelma löytyy kun kone buutataan luodulla cd-levyllä -> HDD -> Data Recovery ja Offline NT Password & Registry Editor.

http://www.ultimatebootcd.com/



 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti