Ilmaisia ohjelmia

Ilmaisista ohjelmista löytyy vaihtoehtoja moneen käyttöön. Ilmaisohjelmia käyttämällä on mahdollista säästää isoja summia rahaa. Ohjelmaholisti lisää tähän blogiin ohjelmia tasaisen epätasaisesti.

Multimedia


Multimediaohjelmat ovat varmaankin yksi suosituin ilmaisohjelmaluokka. Esimerkiksi maksulliset laadukkaat kuvankäsittelyohjelmat maksavat helposti satasia. Kotikäyttäjät ja aloittelevat harrastajat pääsevät kuitenkin ilmaisohjelmilla pitkälle. Listasta löytynee asiaa harrastaville tuttujakin ohjelmia.

Kuvankäsittely


Gimp on usein parhaaksi kehuttu ilmainen kuvankäsittelyohjelma. Siinä riittää ominaisuuksia vaikka ammattimaiseen tasoon asti. Kääntöpuolena on se, että ohjelman opettelu vaatii aikaa eikä käyttöliittymä ole helppo.
http://www.gimp.org/
Gimpille saa perinteisemmän ulkoasun asentamalla Gimphoton eli 2 Gimpin muokkausta: http://www.gimphoto.com

LightBox Free Image Editor on ohjelma jolla voi tehdä tavalisimmat kuvanmuokkaukset helposti ja nopeasti. Ohjelman käyttöliittymä on persoonallinen mutta siihen perehtyy nopeasti.
Lataa Tucowsin arkistosta: http://www.tucows.com/preview/603672



Paint.Net on pikkukiva ja selkeä ohjelma kevyeen kuvanmuokkaukseen. Siinä on mahdollista käyttää jopa tasoja (layer).
http://www.getpaint.net/


Photoscapessa on kuvanmuokkauksen lisäksi mahdollista katsella kuvia, tehdä gif-animaatioita, tehdä useammasta kuvasta kollaasikuva jne. Kuvankäsittelyyn se tarjoaa vain perustoimet. Käyttöön voi valita suomenkieliset valikot. Uusimmassa versiossa mukana on adware!
http://www.photoscape.org/ps/main/index.php


IrfanView on usein arvosteltu parhaaksi, varsinkin kun puhutaan kuvankatseluohjelmista. Sillä voi käsitellä kuvia kevyesti. Suotimiksi siihen saa halutessaan asennettua photoshopin suotimia..
http://www.irfanview.com/


Photofiltre on toiminnaltaan verrattavissa Paint.Nettiin. Helppokäyttöinen kuvankäsittelyohjelma. Siihen on ladattavissa 34 moduulia lisää, suotimia ym. Käyttökieleksi saa suomen lataamalla kielipaketin.
Huomaa että ohjelma tarjoaa asennuksessa Ask Toolbaria.
http://photofiltre.free.fr/frames_en.htm


Picasa on mukava ohjelma isompien kuvamäärien katseluun ja järjestelyyn. Sillä on myös erittäin helppo luoda webbialbumi kuvista.
http://picasa.google.com/intl/fi/

FastStone Image Viewer on mukava ohjelma digikuva-arkistojen katseluun ja järjestämiseen. Todella nopea ja vakaa. Saatavilla suomenkielisenä.
http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm

JAlbum on erinomainen ohjelma webbialbumien tekemiseen. Sillä tekee hetkessä näyttäviä albumeita isostakin kuvamääristä muutamalla painalluksella. Albumeihin on valittavissa paljon erilaisia teemoja eli skinejä ja kuvia on mahdollista myös kevyesti muokata. Ohjelma on saatavilla suomenkielisenä.
http://jalbum.net/fi/

Video


VLC media player on paljon mainetta saanut mediatoistin. Se toistaa valtavan määrän eri tiedostomuotoja mukisematta, ilman lisäkodekkien tarvetta. Jos saisi valita vain yhden ohjelman median toistoon, se olisi tämä.

Media Player Classic on VLC:tä vastaava sovellus. Windowsin käyttäjille se on tuttu koska käyttöliittymä on pitkälle samanlainen kuin Windowsin Media Player.

Ääni


Audacity on mainio audioeditori ja äänitysohjelma.
http://audacity.sourceforge.net/?lang=fi

0 kommenttia:

Lähetä kommentti