Ilmaisia ohjelmia

Ilmaisista ohjelmista löytyy vaihtoehtoja moneen käyttöön. Ilmaisohjelmia käyttämällä on mahdollista säästää isoja summia rahaa. Ohjelmaholisti lisää tähän blogiin ohjelmia tasaisen epätasaisesti.

Kuka kerää tietoja sinusta?

keskiviikko 2. toukokuuta 2012


Moni taho on kiinnostunut mitä  teet netissä. Käytyjä sivuja ja hakusanoja seurataan ja ihmisten mielenkiinnonkohteista luodaan profiileja, joita käytetään personoidussa mainonnassa. Näkemäsi mainokset saattavat siis olla samoista aihepiireistä josta olet hakenut tietoa. Tietoja käytetään myös mm. tuotekehitykseen ja markkinnointitutkimuksiin. Uusimmissa Firefox-selaimissa tietojenkeruun voi estää asetukset -> Tietosuoja ja ruksi kohtaan "lmoita sivustoille etten halua niiden seuraavan minua".

Do Not Track Plus on selaimiin asennettava lisäosa joka näyttää kuka kerää tetoja ja antaa mahdollisuuden estää sen. Ohjelman kuvake asentuu selaimen työkalupaneeliin osoiterivin viereen ja kuvaketta klikkaamalla näkee kuka kerää tietoja. Oletusarvoisesti lähes kaikki tiedonkeruu on estetty.

Lisäosan voi asentaa Firefoxiin täältä: https://addons.mozilla.org/fi/firefox/addon/donottrackplus/ ja Chromeen täältä: https://chrome.google.com/webstore/detail/epanfjkfahimkgomnigadpkobaefekcd

0 kommenttia:

Lähetä kommentti