Ilmaisia ohjelmia

Ilmaisista ohjelmista löytyy vaihtoehtoja moneen käyttöön. Ilmaisohjelmia käyttämällä on mahdollista säästää isoja summia rahaa. Ohjelmaholisti lisää tähän blogiin ohjelmia tasaisen epätasaisesti.

Nopea ja turvallinen selain

perjantai 11. toukokuuta 2012

Comodo Dragon on Chromiumin eli Chromen pohjalle rakennettu nettiselain. Käyttöliittymä on täysin samankaltainen kuin Chromessa. Eroja on vakaudessa (ainakin esittelypuheiden mukaan), tietoturvassa ja yksityisyyden turvassa. Selaimen asennuksessa tarjotaan mahdollisuutta käyttää Comodon nimipalvelinta. Comodo Dragonissa on työkalurivillä erityinen "Site Inspector"-painike jolla voi tarkistaa haluamansa sivujen tietoturvallisuuden.

Kotisivu: http://www.comodo.com/home/browsers-toolbars/browser.php


Työkalupakki multimedialle

tiistai 8. toukokuuta 2012

Freestudio sisältää 47 ilmaista ohjelmaa kuvan, äänen ja videon muokkaamiseen. Ohjelmalla voi esimerkiksi:
-ladata Youtubesta videoita
-äänittää Youtubesta mp3-muotoon
-tallentaa Youtuben videoita kännyköihin, tablettiin tai dvd:lle
-lisätä videoita Youtubeen tai facebookiin
-muuntaa audiotiedostoja toiseen muotoon
-muuntaa äänitiedostoja flash-muotoon netissä soitettavaksi
-pätkiä äänitiedostoja
-erottaa videotiedostoista ääniraidat
-tehdä audio-, data- ja elokuvalevyjä (CD ja DVD)
-muuntaa cd-levy mp3-muotoon
-polttaa videotiedostoista dvd-levyjä
-muuntaa videotiedostot flash-muotoon
-muokata videoita (mm. leikata, muuntaa eri tiedostomuotoon, muuntaa kuviksi)
-muuntaa kuvatiedostoja tiedostommuodosta toiseen, muuttaa kuvakokoja
-nauhoittaa työpöydältä videota
-tehdä 3d kuvia tai videoita

Ohjelma on helppokäyttöinen. Freestudion kotisivulta on mahdollista ladata myös ohjelmia erikseen, koko ohjelmapaketti on kooltaan lähes 70Mt.
Freestudio on hämmästyttävän monipuolinen paketti mutta sen oheen on ujutettu mainoksia eli ohjelman asennuksessa ja eri työvaiheiden jälkeen tyrkytetään mainospalikoita asennettavaksi. Ellei halua näitä koneelleen, kannattaa olla tarkka ja poistaa niiden asennuksia ehdottavat ruksit.

Kotisivu: http://www.dvdvideosoft.com/



Esimerkki mp3 tiedostosta tehdystä flash soittimesta.

Paras ohjelma musiikin toistamiseen

maanantai 7. toukokuuta 2012

Foobar2000 on jo pitkään ollut musiikkiharrastajien suosiossa. Se on yksinkertainen, vähän koneen resursseja kuluttava ohjelma. Ohjelma toistaa lähes kaikkia keskeisimpiä audiotiedostomuotoja MP3, MP4, AAC, CD Audio, WMA, Vorbis, FLAC, WavPack, WAV, AIFF, Musepack, Speex, AU, SND...
Ohjelman kotisivu: http://www.foobar2000.org/


Kuvanmuokkauksen perustoimet helposti

perjantai 4. toukokuuta 2012

LightBox Free Image Editor on ohjelma jolla voi tehdä tavalisimmat kuvanmuokkaukset helposti ja nopeasti. Ohjelman käyttöliittymä on persoonallinen mutta siihen perehtyy nopeasti. 
Lataa Tucowsin arkistosta: http://www.tucows.com/preview/603672



Automatisoi tehtäviä

torstai 3. toukokuuta 2012

Marxio Timer on apuohjelma jolla voi tehdä helposti erilaisia ajastuksia. Koneen voi esimerkiksi määrittää sulkemaan itsensä haluttuun aikaan tai tietyn ohjelman loputtua. Muita vaihtoehtoja ovat: Sammuta kone, kirjaudu ulos, sammuta-käynnistä kone, aja ohjelmia. soita ääni, ota kuvaruutukaappauksia,  lukitse kone, simuloi hiirenklikkaus, jne. Vaihtoehtoja on paljon ja ohjelman oppii kokeilemalla nopeasti.
Ensiksi määritetään mitä tehdään (Execute action) ja seuraavaksi milloin (When). Ajastus käynnistetään alareunan Activate-painikkeesta.

Lataa esimerkiksi Softonicin arkistosta:
http://marxio-timer.en.softonic.com/


Pesäkameroita

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Noh, tämähän ei liity ohjelmiin mitenkään mutta tein sivun johon lisäsin 4 lintukameraa. Sivulta voi seurata livenä  mustahaikaran, pikkukiljukotkan, kalasääksen ja hiirihaukan pesäpuuhia Virossa.



Kuka kerää tietoja sinusta?


Moni taho on kiinnostunut mitä  teet netissä. Käytyjä sivuja ja hakusanoja seurataan ja ihmisten mielenkiinnonkohteista luodaan profiileja, joita käytetään personoidussa mainonnassa. Näkemäsi mainokset saattavat siis olla samoista aihepiireistä josta olet hakenut tietoa. Tietoja käytetään myös mm. tuotekehitykseen ja markkinnointitutkimuksiin. Uusimmissa Firefox-selaimissa tietojenkeruun voi estää asetukset -> Tietosuoja ja ruksi kohtaan "lmoita sivustoille etten halua niiden seuraavan minua".

Do Not Track Plus on selaimiin asennettava lisäosa joka näyttää kuka kerää tetoja ja antaa mahdollisuuden estää sen. Ohjelman kuvake asentuu selaimen työkalupaneeliin osoiterivin viereen ja kuvaketta klikkaamalla näkee kuka kerää tietoja. Oletusarvoisesti lähes kaikki tiedonkeruu on estetty.

Lisäosan voi asentaa Firefoxiin täältä: https://addons.mozilla.org/fi/firefox/addon/donottrackplus/ ja Chromeen täältä: https://chrome.google.com/webstore/detail/epanfjkfahimkgomnigadpkobaefekcd